Peuterdans


Deze les vormt een aansluiting op de peutergym les en is een voorbereiding op de Algemene Dansvorming. Tijdens peuterdans dansen de ouders niet mee! 

In deze 45 minuten durende les kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zo dansen we op sprookjesachtige muziek, we leren om samen met andere kinderen te dansen en we maken al spelenderwijs kennis met een aantal basis dansbewegingen. We richten ons volledig op de belevingswereld van de kinderen, ook het vermogen om door en op verschillende plekken in de zaal te bewegen wordt verhoogt en we dansen zo nu en dan met kleurrijke attributen.

Doel van de les peuterdans is verder:
Lichamelijke ontwikkeling, veelzijdig bewegen, bewustwording van omgeving, ontwikkeling van creativiteit, eigen initiatie, improvisatie, samenwerking met andere peuters en communicatie.
 
Het volgen van een proefles voor peuters is voor hen vaak een hele happening. Zij vinden het misschien spannend en moeten wennen aan het afscheid nemen. De docenten zijn hierop ingespeeld en nemen daar de tijd voor, maar zij moeten ook zo snel mogelijk door met de les. Daarom willen wij u graag vooraf informeren, zodat niemand voor verassingen komt te staan.

De peuterdansles is in DPFC Nesselande de Toverkunst (kinderopvang). De danszaal bevindt zich op de bovenverdieping.
De deuren zijn i.v.m. de veiligheid van de kinderen altijd gesloten. Neem contact met ons op om toegang te krijgen.

• Als u binnen bent loop dan rechtdoor om vervolgens links de trap op te gaan.
• Eenmaal boven aangekomen gaat u naar rechts de klapdeuren door.
• Aan het einde van de gang is rechts de danszaal! 

Normaliter gaan de ouders niet mee de zaal in, zij nemen afscheid bij de deur.

Maar wij begrijpen dat het de eerste keer wellicht nog iets te spannend is om alleen naar binnen te gaan. De docent zal uw zoon/dochter en u opwachten bij de deur en zichzelf voorstellen.

De ouders zijn er tijdens de les niet bij. Misschien kunt u uw zoon/dochter hier alvast op voorbereiden. Wij willen u wel verzoeken om als ouder in de kantine op uw kind kunt te wachten, mocht uw zoon/dochter (of de docent) u nodig hebben kan u altijd geroepen worden. De kantine bevindt zich in dezelfde gang als de danszaal. Direct aan de linkerkant voorbij de klapdeuren.

Graag willen wij u wel erop attenderen dat het namens kinderopvang Toverkunst niet is toegestaan door het gehele pand te lopen. U kunt als ouder alleen in de daarvoor bestemde kantine plaatsnemen.

Wij organiseren jaarlijks kijklessen! Dan mogen ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms de gehele les bijwonen.

Als u het pand weer wilt verlaten kunt u LINKS naast de uitgang op de grote zwarte knop drukken. De deuren zullen automatisch openen.
Zoeken op deze site:image/jpeg