Peuterdans


Deze les vormt een aansluiting op de peutergym les en is een voorbereiding op de Algemene Dansvorming. Tijdens peuterdans dansen de ouders niet meer mee, dit in tegenstelling tot peutergym!

In deze 45 minuten durende les kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zo dansen we op sprookjesachtige muziek, we leren om samen met andere kinderen te dansen en we maken al spelenderwijs kennis met een aantal basis dansbewegingen. We richten ons volledig op de belevingswereld van de kinderen, ook het vermogen om door en op verschillende plekken in de zaal te bewegen wordt verhoogt en we dansen zo nu en dan met kleurrijke attributen.

Doel van de les peuterdans is verder:
Lichamelijke ontwikkeling, veelzijdig bewegen, bewustwording van omgeving, ontwikkeling van creativiteit, eigen initiatie, improvisatie, samenwerking met andere peuters en communicatie.
 
Het volgen van een proefles voor peuters is voor hen vaak een hele happening. Zij vinden het misschien spannend en moeten wennen aan het afscheid nemen. De docenten zijn hierop ingespeeld en nemen daar de tijd voor, maar zij moeten ook zo snel mogelijk door met de les. Daarom willen wij u graag vooraf informeren, zodat niemand voor verassingen komt te staan.

De peuterdansles is in de Knoop. U vindt ons beneden aan de trap in de rechter gymzaal. Aan beide zijden van de trap bevinden zich kleedkamers. De kinderen gaan via de rechter kleedkamer naar de zaal. Normaliter gaan de ouders niet mee de zaal in, zij nemen afscheid in de kleedkamer of bij de deur.

Maar wij begrijpen dat het de eerste keer wellicht nog iets te spannend is om alleen naar binnen te gaan. De docent zal uw zoon/dochter en u opwachten bij de deur en zichzelf voorstellen.

De ouders zijn er tijdens de les niet bij. Misschien kunt u uw zoon/dochter hier alvast op voorbereiden. Wij willen u wel verzoeken om boven te wachten, mocht uw zoon/dochter (of de docent) u nodig hebben kan zij u altijd roepen.

De laatste vijf minuten van de les komen de ouders kijken naar een mini voorstelling, waarbij de kinderen vrij dansen in de zaal.

Eens per kwartaal zijn er kijklessen! Dan mogen ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms de gehele les bijwonen.Zoeken op deze site:image/jpeg